Kaarsjesavond

Vorig jaar was er in de Willem voor het eerst een Kaarsjesavond op de avond van Allerzielen. Uit de overweldigende opkomst bleek dat er een grote behoefte is om een kaarsje op te steken, juist op die dag, voor dierbaren die zijn overleden. We hadden het zo opgezet dat er geen enkele vorm van liturgie was. Geen teksten of een gemeenschappelijk ‘moeten’ van handelingen. Men kon namen op briefjes schrijven, een groet of een herinnering en die bij een icoon leggen. Er waren gedichten die individueel gelezen konden worden. Ook was er een gesprek of persoonlijk gebed mogelijk met één van de pastores. Aan het begin van de avond - waarop men kon binnenlopen wanneer men wilde - was er Gregoriaanse Zang (live). Ook daar kwamen veel mensen op af omdat het zo troostrijk kan zijn. Dat was vorig jaar - dit jaar doen we het weer, 2 november vanaf 19.30u!

ds. Niek Scholten, wijkpredikant.

U bent welkom bij onze diensten, klik hier

Dopen,trouwen,rouwen

Olympiaweg 14, Amsterdam 1076 VX, Tel. 020 662 27 00, info@willemdezwijgerkerk.nl