Jaarthema 2017-2018

Favoriete Bijbelse Personen …

Elke eerste zondag van de maand is er in de Willem een themadienst, te beginnen op deze startzondag. Een themadienst richt zich op een specifiek thema – het jaarthema - met elke keer een andere uitwerking of invalshoek. Dit jaar weer een nieuwe reeks ‘Favoriete Bijbelse Personen.’

In de kerkdienst wordt - in plaats van een preek- de Bijbelse persoon sprekend geïntorduceerd. De predikant 'speelt' de Bijbelse persoon of kijkt naar hem (haar) door de ogen van een tijdgenoot. Het ‘uitspelen’ van Bijbelse personen is een goede vorm om hem of haar in één dienst als gestalte van meerdere verhalen over te brengen.

Elie Wiesel schreef: ‘Ze worden onze tijdgenoten. Het is opvallend hoe al het menselijk falen, dwalen, vragen en zoeken van deze bijbelse persoonlijkheden aan de orde komt; je kunt er jezelf steeds weer in herkennen.’

De dienst kan voorbereid worden met mensen die zich aan één of meerdere van de Bijbelse figuren willen verbinden of zich aan hem/haar verbonden voelen. Als u daaraan mee wilt doen, geeft u zich dan op bij ds. Niek Scholten. 

 

In het komende seizoen zijn de Bijbelse personen: de maanzieke jongen uit Mattheus 17, Henoch, de wijze en de dwaze maagden, Elizabeth, kamerling uit Morenland, Rachab, Kajafas, Kaïn en Abel, 'Naïn', Lea en rachel.

 

Welkom op zondag

U bent welkom bij onze diensten, klik hier

Dopen,trouwen,rouwen

Neem contact op met onze wijkpredikant ds. N. G. Scholten, 020 6641277

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam 1076 VX, Tel. 020 662 27 00, info@willemdezwijgerkerk.nl