Orgelmuziek

Orgelmuziek bij de kerstboom

Als op zondag 15 december om 16.00u de schemering valt over Kerstboom en kerkzaal van de Willem, laat organist Jo van Beusekom ons romantische Gerrit van Leeuwen-orgel klinken in een goed in het gehoor liggend, gevarieerd programma van muziek gericht op het naderend Kerstfeest. Om 16.45 of daaromtrent kunt U desgewenst weer huiswaarts keren, vanwege zondag Laetare echter is het waardig en juist nadien met de organist eventueel alvast een Kerst-glaasje te heffen.Hij is verbonden aan de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam.

Op zondag 22 december, en wel als de duisternis gevallen is, zet organist Jo van Beusekom voor de zestiende keer achtereen een muzikale Kerstboom op. Vanaf 20.15u klinken een klein uur lang de mysterieuze 9 Meditaties voor orgel over het Kerst-gebeuren van de befaamde Franse componist Olivier Messiaen. Na deze hartverwarmende "La Nativité du Seigneur" is er voor de inwendige mens onder meer een glaasje Glühwein.

Voor de twee concerten bent U allen van harte welkom, de toegang is vrij.