Open kerk met meditatie

Elke zondag en woensdag is de kerk open van 10.00 tot 12.00 uur voor het opsteken van een kaarsje, een gesprek of voor een moment van stilte. Elke woensdag in maart is er van 12.30 tot 12.45 uur een moment van meditatie met muziek in voorbereiding op Pasen. 

 Kaartenactie 'Ik ben er voor jou'

ansichtkaarten15904153901209Graag willen we Pasen vieren door elkaar te laten merken dat we er voor de ander willen zijn. We versturen kaartjes met een bemoediging, een wens, een ervaring die hoop geeft in deze tijd. Wilt u meedoen?

 

Er zijn verschillende mogelijkheden:
- U kent iemand die wel een beetje steun en een teken van verbondenheid kan gebruiken. U kunt zelf een kaartje schrijven en versturen. 
-Tijdens de Open Kerk liggen er kaarten klaar waar u iets aardigs of bemoedigends op kunt schrijven. Als u niet weet aan wie u een kaartje kunt sturen, bezorgen wij de kaart om
mensen een hart onder de riem te steken.
- U hebt nog allerlei kaarten liggen die u niet (meer) verstuurt. U mag ze naar de kerk brengen of geeft u een seintje, dan komen wij ze graag ophalen om te versturen. U kunt contact opnemen met pastor Nelly Versteeg, 06 4013 4035, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Kleurplaat en workshop Iconen

Tijdens de Open Kerk kunt u een niet ingekleurde afdruk van onderstaande icoon van schilder en buurtbewoner Thom Breukel ophalen: om thuis in te tekenen of te schilderen. Of we sturen u een icoon toe. Een icoon is een afbeelding van heiligen of christelijke feesten. Het is een geloofsvoorstelling en nodigt uit tot bezinning. Als de corona-maatregelen het toelaten, spreken we over deze Paasicoon op woensdagmiddag 24 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Dit doen we aan de hand van vragen: Wat wordt hier verbeeld? Hoe spreekt het me aan? Wat zeggen de afbeelding en kleuren? U kunt zich aanmelden of de kleurplaat bestellen bij Linda van de Kamp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 83250890 

 Vieringen rondom Pasen

In de Willem de Zwijgerkerk is het niet mogelijk om de diensten rond Pasen bij te wonen. De diensten worden opgenomen en kunnen bekeken worden via de link naar YouTube. De links zijn te vinden onder het menukopje KERKDIENSTEN.

Palmpasen, 28 maart om 16.00 uur, voorganger Gerhard Scholte. 
Op Witte Donderdag, 1 april om 20.00 uur, voorganger Klaas Holwerda.
Op Goede Vrijdag, 2 april om 13-17 uur: Kreuzweg, muziek met Jan Marten de Vries. De kerk is open.
Op Goede Vrijdag, 19:00uur, met Nelly Versteeg en Linda van de Kamp, zang en muziek door Jan Marten de Vries.
Op zaterdag 3 april om 21.30 uur: Paaswake, muzikale medewerking Jan Marten de Vries, voorganger Klaas Holwerda.
Op zondag 4 april om 10.00 uur: Paasfeest met muziek o.l.v. Jan Marten de Vries, voorganger Nelly Versteeg.

 

Welkom op zondag

U bent welkom bij onze diensten.

Dopen, trouwen, rouwen

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de pastorale commissie

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14
1076 VX - Amsterdam
Tel. 020 662 27 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.