Kerst

Kerstdorp in Stadionbuurt

Kom je kijken naar het kerstdorp?


Elke zondag en woensdag komen kijken naar het kunstwerk, van 10 tot 12 uur.
Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14.

Een klein verhaal: In de stad Caracas in Venezuela, waar ik ben geboren en getogen, waren alle kinderen en bijna alle volwassenen opgetogen als het weer november werd. We wisten dat er dan in allerlei buurten een kerststal kwam. Iedereen in de buurt bracht een figuur of een voorwerp. De eén kwam met een keramisch kindje Jezus, een ander met een plastic Jozef, weer een ander met kartonnen huisjes, een grootmoeder weefde schapen van wol of iemand kwam met een kartonnen ster van Bethlehem. Het resultaat was fascinerend. De verhoudingen tussen de figuren klopten niet en ze waren van heel verschillend materiaal gemaakt en toch vormden ze bij elkaar een mooi geheel. We gaan met elkaar een kerstdorp maken in de Stadionbuurt, zoals ik het me van vroeger herinner. Sluit aan met je eigen kerst-object. Iedereen is welkom om mee te doen, van alle leeftijden en achtergronden.

kerstdorp3Praktische zaken
Het kerstdorp wordt gebouwd in de Willem de Zwijgerkerk (Olympiaweg 14). De kinderen van de naschoolse activiteit "De Speelclub" op donderdag zijn begonnen met bouwen en voorwerpen maken (zie foto). Zij nodigen iedereen uit om samen te werken aan object(en) voor het kerstdorp; dit kunnen traditionele en eigentijdse voorwerpen zijn. 

 

 

Op donderdag 9 december is de feestelijke opening. Tussen 16u en 17 uur is iedereen welkom om te luisteren naar en mee te zingen met kerstliederen op het orgel onder leiding van musicus Jo van Beusekom. 

Balduino Sierra, kindercoach Combiwel

Voor meer info of vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of Nelly Versteeg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 401 340 35

Welkom op zondag

U bent welkom bij onze diensten.

Dopen, trouwen, rouwen

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de pastorale commissie

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14
1076 VX - Amsterdam
Tel. 020 662 27 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.