Kreuzweg in de Willem

Uniek beeldconcert op Goede Vrijdag

Goede Vrijdagmiddag, 19 april om 15:30 uur, spelen pianist Jan Marten de Vries en celliste Elianne Ardts Kreuzweg te midden van veertien nieuwe schilderijen van de traditionele kruisweg, de zo genoemde kruiswegstaties.

Ook de zanggroep van de Willem verleent medewerking.

De luisteraars/kijkers lopen van statie naar statie. Bij elke statie klinkt de betreffende muziek.

De muziek is geschreven door cantor Jan Marten de Vries, de schilderijen zijn van Auke de Vries en Ruth Taylor. Laatstgenoemde twee beeldend kunstenaars wonen en werken overigens in de wijk. Hun atelier staat aan de Cornelis Krusemanstraat.

De muziek is gematigd modern te noemen. Enkele Duitse koralen zijn erin verwerkt.

Jan Marten heeft onlangs een cd opgenomen met de piano-vioolversie van Kreuzweg met de Finse violiste Kirsti Apajalahti. Met haar speelt hij dit stuk op een aantal plekken in Nederland en BelgiĆ«. In de Stille Week echter speelt hij de piano-celloversie met Elianne Ardts. Alle drie kennen elkaar van hun opleiding aan het Utrechts Conservatorium.

Auke de Vries en Ruth Taylor studeerden in 2011 af aan de Academie St. Joost te Breda. Na een wereldreis vestigden zij zich in Amsterdam-Zuid als freelancer. Van hieruit werken zij over de hele wereld.

Vrijdag 19 april, 15:30 uur

Duur: 1 uur 15 minuten

Voor mensen die slecht ter been zijn, zijn er stoelen