Wereldgebedsdag

Wereldgebedsdag in Amsterdam Zuid, vrijdag 5 maart 2021

Na de week van gebed in januari jl. is er de Wereldgebedsdag begin maart aanstaande.
Op vrijdag 5 maart wordt er de hele dag, vanwaar de zon opkomt tot waar ze ondergaat, wereldwijd gebeden met dezelfde woorden en  intenties.  Dit jaar worden ze aangedragen door christen-vrouwen uit Vanuatu, een klein eiland in de Grote Oceaan, ten noordoosten van Nieuw-Zeeland en Australië.
Ooit is afgesproken dat daar ook de nieuwe dag begint, zo bleek indertijd bij de millenniumwisseling.  Vandaar volgt het licht van de zon die dag zijn weg oostwaarts, totdat hij ook daar weer ondergaat, 24 uur later. Enzo neemt het licht het gebed mee die dag op zijn weg de wereld rond.  Een mooie gedachte… en in Amsterdam willen we die keten niet verbreken.

Dit jaar zal er in Amsterdam-Zuid geen fysieke bijeenkomst zijn, maar het gezamenlijke gebed kan wel plaats vinden in ieders eigen huis, op ieders eigen moment op diezelfde dag! U kunt, om zelf mee te bidden, een liturgieboekje bij mij aanvragen, zie mijn gegevens hieronder. Vermeld daarbij duidelijk uw naam en adres, dan kan ik het u ook goed toesturen.
En als u wilt en kunt is er meer te vinden over die dag of over het eiland met zijn bewoners op de website van de Wereldgebedsdag: https://www.wereldgebedsdag.nl/. Mogelijkis een life-stream te volgen die dag van toch een fysieke bijeenkomst vanuit de Koningskerk in Amsterdam.

Ik hoop erg dat het dit jaar op deze manier kan gebeuren en dat we ons die dag in gebed verbinden met onze zusters en broeders in Vanuatu.

A.E. van Blommestein, Olympiaplein 67 II, 1077 CP Amsterdam
Telefoon: 020-6718840