Feestelijke veiling

Feestelijke veiling nagelaten kunst Mary Koning

Houdt u van kunst aan de muur en/of van jazz? Komt dan op 18 november naar de Willem. Vanaf 12 uur gaat dan het leeuwendeel van de kunstwerken van Mary Koning onder de hamer van onze Ad van Wijngaarden. Voorafgaand aan de veiling is een optreden van het René van Helsdingen Trio. Zij spelen ondermeer het prachtige jazzy ‘Tulips’. ‘Tulips’ is op muziekvideo te zien en te horen via: you tube mary koning, waarin 13 schilderijen en haar levensverhaal zijn verwerkt.

Vier jaar hield ik mij bezig met het ontsluiten van de 500 nagelaten kunstwerken van Mary Koning (1912-1998). Dat was genieten. Mary’s schilderijen waren overal: op zolder, in het trappenhuis en onder de bank. Ik leerde haar beter kennen, niet zozeer als moeder, maar als de vrouw die zij was - met emoties, gedachten, haar verdriet en haar grote passie: schilderen. Zo kwam haar milde kant boven. Een karaktervol en kleurrijk mens, robuust ogend, maar met een gevoelig hart.

Mary kreeg mooie aandacht en bij de twintig exposities die ik organiseerde, ontmoette ik fantastische, lieve, artistieke en gevoelige mensen. De Willem de Zwijgerkerk stelde de kerk open en gaf mij een warm welkom. Ook kreeg ik mooie hulp van vrijwilligers, onder andere via VCA, Vrijwilligerscentrale Amsterdam. En, heel belangrijk, veel nieuwe  eigenaren vonden de weg naar Mary’s kunst.

Dus kunstminnaars: nu is het moment om nog een betaalbaar kunstwerkje te bemachtigen. Kom ook, want OP=OP!

Marianne Ziekemeyer

Welkom op zondag

U bent welkom bij onze diensten.

Dopen, trouwen, rouwen

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de pastorale commissie

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14
1076 VX - Amsterdam
Tel. 020 662 27 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.