Expositie iconen

In de periode van Advent en Kerst kunt u in de glazen zaal een expositie van verschillende iconen van Thom Breukel, iconenschilder, bekijken. Een icoon is een afbeelding van Christus, van de Moeder van God, van heiligen of christelijke feesten. Het is een geloofsvoorstelling en nodigt uit tot bezinning.
U kunt een afdruk van een icoon meenemen en thuis intekenen of schilderen. De expositie is te bezichtigen op zondag na de kerkdienst of tijdens de Open Kerk op woensdagmorgen van 10 tot 12 uur.
Op woensdagmiddag 16 december, van 15:30 tot 17:00 uur, bespreken we de iconen aan de hand van vragen: Wat wordt hier verbeeld? Hoe spreekt het me aan? Wat zeggen de afbeelding en kleuren? U kunt zich hiervoor aanmelden bij pastor Nelly Versteeg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  /   06-40 13 40 35

Vespers

Elke zondag van Advent is er van 16:30 tot 17:00 uur een vesper: een moment van rust en meditatie met muziek. Het gaat om de zondagen 29 november en 6, 13 en 20 december. De vesper op 20 december wordt verzorgd door de Scola Cantorum Gregorianum Purmerend.

Kerst 2020