Muziek in de Willem en Buurt

30YOCCII FESTIVAL - OCCII

Zaterdag 1 Oktober 2022 aanvang 16:00 - 30YOCCII FESTIVAL - OCCII

Acts:

BRADER MUSIKI (Koerdische zanger en saz speler)
TRESPASSERS W (Rotterdamse no wave)
MARTA WARELIS (solo piano)
ZEA & XAVIER CHARLES (gitaar, zang en klarinet)
DANIBAL (mondharp en keelzang)

Poezie en het gesproken woord van:
GW SOK
ANNE STOOF
FORD CURLINGFORD
SASCHA SYLBING
DEMI VAN DEN WOLLENBERG

+ JO VAN BEUSEKOM PLAYS MESSIAEN
+ EXPO: GIULIA SPANGHERO - HYBRIDA SPACE (it)
+ HISTORIC TRAM RIDE with live music
+ FOOD AND DRINKS

OCCII @ WILLEM DE ZWIJGERKERK - OLYMPIAWEG 14
START AT 16:00
ENTRANCE: FREE (on donation)

see WWW.OCCII.ORG for info, tickets and reservations

Zondagmiddag 2 Oktober 2022 in de Willem de Zwijgerkerk van 16:00-17:00.

De Uren voor viool en orgel; Uren wereldpremière en andere werken van Kees Arntzen
Jo van Beusekom - Orgel, en Arwen Bouw - Viool
De Uren - première van een nieuw werk voor viool en orgel ter ere van de chromatiek bij Sweelinck, Schönberg en Schat.
Componist:  Kees Arntzen
Kees Arntzen is in Amsterdam geboren op 5 september 1957. Na zijn graad in Muziek educatie en gitaar aan het Amsterdams Conservatorium heeft hij in de jaren ‘80, drie jaar Theorie en Compositie gestudeerd aan de Hochschule für Musik in Wenen.
Links:
Kees Arntzen Lustrumconcert

Buurtconcert vrijdag 7 oktober in de Willem de Zwijgerkerk, aanvang 20:00.

Op vrijdag 7 oktober presenteert Willaertstraat-bewoner Takis Grammatikopoulos (piano) graag zijn eigen ensemble Tombaz. Dit ensemble neemt u mee naar het Istanboel van de jaren dertig: u luistert naar romantische liederen, cabareteske canto's en stukjes operette, verweven met gedichten, sketches en dans. Tombaz blaast nieuw leven in deze oude, soms vergeten muziek. De liederen worden gezongen in de talen van de metropool Istanboel rond het begin van de 20e eeuw: Turks, Grieks, Armeens en Ladino.
 Tombaz draagt ontroerende verhalen voor. Ze zingen vrolijke liedjes over vrouwen die sterke drank drinken en operette-arias over ruziënde stelletjes en nietsnutten. Deze voorstelling vol met verrassende momenten, humor en antieke kostuums waant u zich in een ouderwets muzikaal cabaret. Tombaz speelt eigen arrangementen en bestaat uit zes muzikanten. Bij dit concert wordt de Willem de Zwijgerkerk omgebouwd tot een heus muziekcafé, met drankjes en hapjes aan tafel.
 Het concert duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash donaties welkom zijn) en wordt gevolgd door een borrel. Iedereen is welkom, ook van buiten de buurt. Reserveren kan via de oranje knop boven, door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door Ian de Jong te bellen op 06 3071 9315. Het is ook mogelijk om zonder reservering het concert te bezoeken. Het ensemble verheugt zich op uw komst!
Link Buurtconcerten: 7 oktober 2022: Tombaz | Buurtconcerten