Skip to main content

Diaconaat

Wat is diaconaat?

Wil je je graag inzetten voor je buurt? Of zou je graag meer contact hebben met mensen uit de buurt? Wil je graag Nederlands leren? Lukt het je niet om uit te komen met je geld? Maak je je zorgen over je buurvrouw? Dan kun je terecht bij de diaconie van de kerk. Diaconaat komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘dienen’. We willen er als kerk zijn voor onze medemensen; dichtbij en ver weg.

Daarom kunnen mensen bij ons terecht voor individuele hulpverlening en proberen we mensen uit de buurt met elkaar te verbinden. We werken samen met bewoners en andere organisaties uit de Stadionbuurt die zich inzetten voor een ander. Samen met de Protestantse Diaconie bouwen we aan een diaconaal centrum; een kerk waarin iedereen gastvrij onthaald wordt. 

Daarnaast steunen we projecten over onze landsgrenzen. Via diaken Michelle steunen we een onderwijsproject in Gambia. Via Kerk in Actie, de landelijke diaconale organisatie, steunen we verschillende projecten wereldwijd. 

De diaconale werkgroep coördineert alle diaconale activiteiten van de gemeente, zet het beleid uit en onderhoudt de contacten met de buurt.

Diaconaal aanbod

  • Open Kerk: elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur kunt u inlopen voor een kopje koffie/thee.
  • Eettafel: elke twee weken op donderdag om 17.45 uur.
  • Vrijheidsmaaltijd: ieder jaar vieren we de vrijheid met scholieren van de Eloutschool en buurtbewoners.
  • Diaconale viering: iedere zondagochtendviering is er aandacht voor diaconaat in de collecte en gebeden, maar een paar keer per jaar doen we dit wat uitgebreider en werkt er een organisatie uit de buurt mee.
  • Uitjes: elk jaar organiseren we een uitstapje voor mensen die niet mee kunnen met andere georganiseerde uitjes.

Meedoen

Koken voor de eettafel, meedenken met de diaconale werkgroep; koffie schenken bij de Open Kerk, rollators uitvouwen tijdens het uitje: er is altijd iets te doen. Vind je het leuk om iets voor de buurt te betekenen, neem dan contact met ons op, dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen (contactgegevens staan hieronder).

Contact

Frans Schouwenaar, voorzitter diaconale werkgroep. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0681283076.

Wilt u een financiële bijdrage doen aan de wijkdiakonie, dan is dit mogelijk met het volgende banknummer:
NL77INGB 0008 082 226 t.n.v. diakonie Willem de Zwijgerkerk