Kerkdiensten in de Willem de Zwijgerkerk

IMG 3484a gemeenteElke zondag om 10.00u is er een dienst in de sfeervolle kerkzaal van de Willem de Zwijgerkerk.

Een afwisselende liturgie met zang, muziek en aandacht voor de kinderen.
De diensten zijn erg belangrijk voor onze gemeente en daarom zijn we ook blij met een prachtig gevarieerd programma.

De 3e zondag van de maand is standaard een dienst van Schrift en Tafel.

In de diensten is één keer per maand een belangrijke en vreugdevolle rol weggelegd voor de zanggroep, o.l.v. Jan Marten de Vries. Ook doen we geregeld een beroep op amateur-musici, die samen met onze organist Jo van Beusekom en onze cantor Jan Marten de Vries de muziek zullen verzorgen.

Zomerdiensten 2019

Zomerserie in Zuid over het Bijbelboek Richteren
Dit jaar gaan de drie kerken uit Zuid, de Oranjekerk, de Thomaskerk en de Willem de Zwijgerkerk, opnieuw bij elkaar op bezoek. In deze zes zomerdiensten gaat het over het Bijbelboek Richteren. De verhalen uit dit boek gaan vooraf aan de verhalen over David, die dit jaar in de herfst op het leesrooster staan.
De sleutelzin waarmee het boek Richteren eindigt is ‘Er was in die dagen geen koning in Israël, een ieder deed wat goed was in zijn ogen’. De verhalen illustreren dit. Daarin is het steeds hetzelfde liedje. Het volk kiest voor andere goden, die van macht en bezit, die van een wereld waarin de rijken leven ten koste van de armen. De Eeuwige keert zich af van het volk, het wordt een puinhoop in het land, overal oorlog en onrecht. Het volk schreeuwt om hulp, God strijkt over zijn hart en stuurt een richter om de puinhoop op te ruimen en het volk te bevrijden.

Deze vrouwen of mannen die opstaan om op heel eigen wijze leiding te geven aan het volk doen dat nogal onorthodox, vaak heel anders dan verwacht. Verrassend, schokkend, humoristisch. Daarmee spreken zij tot onze verbeelding. Wat hebben zij ons te zeggen?

De richters brengen verlichting, zij laten hun licht schijnen in de duisternis. Deze zomer laten we ons door dat licht leiden. Maar hét licht brengen zij niet. Het land blijft verdeeld, de vrede blijft uit. Er is een koning nodig. Daarover meer na de zomer.

- 14 juli: Willem de Zwijger, Diane Vonk over Gideon
- 21 juli: Thomaskerk, Evert-Jan de Weijer over Ehud